Produkter

For en fullkommen hage

Anbefalte produkter

Dette er produktene vi anbefaler for at du skal få en fullkommen hage, og ikke minst få fullt utbytte av den.

Kantprofiler i stål

Gartenprofil 3000 er et system med kantprofiler i stål til blomsterbed og der hvor det er masser man ikke vil blande. Kantprofilene kan brukes for å unngå ugress fra plen å vokse inn i bed.

Det kan også brukes som skille mellom forskjellige materialer som dekorstein og bark eller lignende.
Kantprofilene er solide og kommer i flere typer stål. Blandt annet galvanisert stål, corten (rustfarget stål) og Nitrosta (blankt kromstål).

Kantprofilene skaper et renere og ryddigere inntrykk av hagen. Spesielt flott vil det være å sette sirkler rundt rotsonen til busker og trær.

Les mer Skjul

Sedummatter

Sedummatter kan brukes der ingenting annet vil vokse, og det blir flott! Sedum er en svært tørketålende planteslekt, som også er viltvoksende i Norge. 

Det vanlige norske navnet på sedum er bergknapp. De lave og krypende bergknappsortene produseres på såkalte sedummatter. Disse mattene er spesielt godt egnet til bunndekke i for eksempel skråninger eller langs husvegger. I en sedummatte er det opp til 12 sorter og arter med bergknapp. Det betyr at det er arter som blomstrer til forskjellig tid og sedummattene vil endre farge flere ganger igjennom sesongen. Det betyr at sedummattene er spesielt vakre og lever med årstidene.

Når sedummattene er etablerte kreves det minimalt med vedlikehold. Det eneste man trenger er å eventuelt fjerne litt ugress hvis det har kommet noe. Det er svært lite ugress som vil etablere seg i sedummattene, når de har ligget en sesong.

Sedummatter kan brukes på næringsfatting og skrin jord, det trengs minimalt med næring. Sedum er tørketålende og lite krevende.

Les mer Skjul

Trær

Alle trær er forskjellige, og når de har nådd en viss størrelse er det nesten så de får en egen personlighet og karakter. Ved å plante inn trær, vil  man få en ny hage til å virke etablert.

Ved å ta en titt på produksjonsfeltet vil man se at ingen av disse flotte skapningene er like. Det finnes et stort utvalg av trær som passer for klimaet her til lands. Alle tresorter har forskjellig prydverier. Det kan være vakker blomstring, høstfarger, vakre stammer, gode frukter eller flotte bær som henger på utover høsten.

Trærne øker det biologiske mangfoldet. Trærne fanger vinden godt, og vil også skape skygge, som kan være en fordel på enkelte områder av en hage.

Les mer Skjul

Organisk gjødsel

Organisk gjødsel er langtidsvirkende av natur. Den øker aktiviteten blant mikroorganismene i jorda. Det er disse mikroorganismene som gjør næringsstoffene tilgjengelig for plantene.

Enkelt fortalt så er det jorda man gjødsler og forbedrer, slik at det til en hver tid er et «lager» av næring i jorda.

Ved bruk av fullgjødsel / kunstgjødsel vil plantene få en «boost» veldig kort tid etter gjødsling. En stund etter gjødsling er jorda fattigere enn den var før man gjødslet.

Bare Hage foretrekker å bruke «Naturens» plengjødsel, som består av komposterte planterester og husdyrgjødsel. «Naturens» er såkalt luktfri gjødsel som ikke svir plenen om man skulle bruke for mye.
Bare Hage har også luktfri organisk blomstergjødsel som kan brukes til alle vekster i hagen.

Ved spesielle tilfeller av plantesykdom eller planter som står i barkduk, vil Bare Hage også benytte fullgjødsel.

Les mer Skjul

Ferdigplen

Ferdigplen er den ultimate måten å anlegge plen. Etter et godt grunnarbeid og gjødsel, er det bare å rulle ut gressmattene. Så er plenen grønn og frodig med det samme.

Etter legging må plenen vannes godt. Spesielt de første 3 – 4 ukene. Plenen tåler at man går forsiktig på den med det samme den er lagt, men man bør unngå løping eller annen aktivitet som kan gi slitasje, de første ukene.

Les mer Skjul

Har du behov for en gartner?

Vi gjør vårt ytterste for å realisere din hagedrøm! Ved å foreta en enkel befaring så kan vi fastslå hva som bør gjøres og gi deg et uforpliktende tilbud!